Paranordic Skärmflygklubb
(före detta Bodens Paramotorklubb) bildades sommaren 2007 i Boden och har sedan snabbt vuxit till en av de större klubbarna i landet. Inledningsvis var de flesta medlemmarna från Bodenområdet. Idag har klubben  medlemmar spridda i Norr- och Västerbotten, i hela landet ända ner till Skåne och även någon enstaka medlem utomlands.

De flesta av våra medlemmar är paramotorpiloter men vi har också bland oss en växande skara piloter inom andra former av skärmflyg (vinsch, berg, hang etc).
Flera av våra medlemmar är utbildade tandempiloter vilket ger möjligheter för intresserade att göra "prova-på flyg".

Vi vill vara en gemenskap som ställer upp för varandra på alla sätt. Det gäller förstås genom att vi flyger tillsammans men också genom att vi stöttar varandra oavsett om vi är under utbildning, nyblivna eller erfarna piloter.

Då vi flyger i Boden startar vi oftast från något av våra två hemmafält: AF1 (se karta längre ner) eller Hedenbasen.
Följ oss på vår Facebooksida där du ofta hittar information om piloter som samlas på olika ställen för att flyga.

Vi har tre egna skärmflyginstruktörer - Peter Backman, Kalle Olsson, båda i Bodenområdet och Markus Pallari i Kiruna. Fördelarna med att ha instruktörer på plats är många. Vi kan t.ex. hålla skolning kvällar och helger så eleverna slipper ta ledigt från jobbet. Har man långt till Boden eller Kiruna så kan
intensivkurser sättas ihop, om så önskas. Boende finns i Boden på vår klubbgård och är gratis för våra medlemmar/elever.
Kontakta Peter Backman - info(at)skybase.se, Kalle Olsson -
karlv.olsson(at)gmail.com eller Markus Pallari - markus.pallari(at)live.se.
Läs mer under menyn Skärmflygutbildning!

Klubbens Plusgiro: 310193-8

Vår klubbgård ("Flygtorpet") finns utanför Boden på adressen Vibbyn 111, 961 91 Boden